seeprat

Suomessa ovat syksyn pimeät sateineen ja mahdollisesti räntäkuuroineen alkaneet. Tällöin on sopiva aika lähteä Namibian kevään lämpö- ja valohoitoon. Lähde kanssamme avaran ja ihmeellisen luonnon ja ystävällisten ihmisten maahan. Matkalla saamme hyvän läpileikkauksen Namibian keski- ja pohjoisosista.

Matka on luontopainotteinen, mutta monipuolinen ja laaja-alainen:

  • näemme avaria savanni-, autiomaa- ja vuorimaisemia
  • tutustumme Etoshan ja Namibin luonnonsuojelualueiden runsaaseen eläimistöön, kauniisiin lintuihin ja erikoisiin kasveihin, toki muuallakin
  • käymme Namibin kauniilla dyyneillä ja Valaskalalahden meriristeilyllä
  • ihastelemme san-kansan tuhansia vuosia vanhoja kalliopiirroksia
  • tapaamme himba-paimentolaisia, sadetta odottelevia maanviljelijöitä, naksutuskieltä puhuvia oppaita ja kännykkä-yhteiskunnassa eläviä kaupunkilaisia ja tutustumme heidän elinehtoihinsa
  • käymme useilla historiallisesti merkittävillä paikoilla, mm. Ambomaalla
  • opimme uutta ja nautimme upeista ja virkistävistä elämyksistä.

Namibian kevät on lämmin, toisinaan jopa kuuma. Lämpö on kuitenkin kuivaa, joten se ei ole tukalan hiostavaa. Eikä lämmin luita riko. Pitkä kuiva kausi on lopuillaan ja sadekausi aluillaan, mutta on hyvin todennäköistä, että matkan aikana tulee vain jokunen pieni sadekuuro. Pensaat ja puut ovat jo puhjenneet lehteen ja kukkaan. Kuivuus pakottaa eläimet hakeutumaan vesipaikoille, missä niitä on helppo havaita.

Liikumme ilmastoidulla pikkubussilla tai maasturilla, jossa on avattavat ikkunat ja kattoluukut. Ajomatkat ovat toisinaan pitkät, mutta Namibian päätiet ovat hyväkuntoisia myös soratieosuuksilla ja pidämme välillä kuvaus- ja levähdystaukoja. Pyrimme aina ehtimään majapaikkaamme hyvissä ajoin ennen auringonlaskua. Majoitus- ja ruokailupaikat ovat hyvää keskitasoa, siistejä ja turvallisia ja ilmastointilaittein varustettuja, paikoitellen ylellisiä.

Matkan hinta on 3500 euroa. Siihen sisältyvät lentomatka reittilentokoneella, laajan kiertomatkan auto/bussikuljetukset, majoitukset, runsaat ja hyvät aamiaiset ja päivälliset ruokajuomineen, juomavesi bussissa, luonnonpuisto- ja sisäänpääsymaksut, palvelumaksut sekä suomenkieliset (vid behov också på svenska) matkanjohtamis-, opas- ja tulkkauspalvelut ja valmismatkatakuu.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta (12 yötä) on 300 euroa. Matkanjohtajana toimii Koonono Matkat Oy:n  Stefan tai Olle Eriksson. Paikat (7 – 18) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

  Alustava ohjelma, oikeus vähäisiin muutoksiin pidätetään.
3.10.2020 Iltapäivällä lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä.
4.10.2020 Laskeudumme Afrikan kamaralle. Tutustumme Windhoekiin ja majoitumme. Illalliselle kanssamme kutsumme mm. Suomen suurlähettilään.
5.10.2020 Kiertomatkamme alkaa. Lähdemme lounaaseen, siirrymme Kauriin kääntöpiirin eteläpuolelle ja laskeudumme ylängön reunalta Namibin autiomaan liepeille. Ennen päivällistä käymme auringonlaskukävelyllä ja ihastelemme kauniita värejä kuohuviinilasillisen kera.
6.10.2020 Lähdemme liikkeelle ennen auringonnousua ja ajamme kohti Sossusvlein dyynejä. Namibin ”hiekkameri” on toinen UNESCON Namibian maailmanperintökohteista. Aamupäivän viileydessä ja väriloiston ollessa parhaimmillaan kiipeilemme dyyneillä ja käymme myös katsomassa Dead Vlein valokuvauksellisia kuivia puunrunkoja. ehdimme kiivetä korkealle dyynille juuri ennenkuin aurinko nousee ja täyttää maisemat kauniilla väreillä. Sitten pistäydymme katsomassa Sesriemin kanjonia ja sen jälkeen matka jaktuu kohti rannikkoa ja Swakopmundia. Matkalla näemme seeproja, keihäs- ja hyppyantilooppeja sekä strutseja. Matkan varrella käymme mahdollisesti myös tutustumassa aavikon erikoiseen ilkilehteen, Welwitschia mirabilis-kasviin.
7.10.2020 Käymme Valaskalalahdella meriristeilyllä, näemme runsaasti Afrikan korvahylkeitä, ehkä myös delfiinejä, lisäksi pelikaaneja, flamingoja ja muita lintuja. Nautimme meri-ilmasta ja pistäydymme toki myös meressä.
8.10.2020 Ajamme alkuun rannikkoa myötäillen pohjoiseen ja jätmme sitten rannikon taaksemme Ylitettyämme aavikon nousemme Damaramaan ylängölle. Ohitamme Namibian korkeimman vuoren, Brandbergin. Näemme pieniä kyliä, vuohia ja aasikärryjä ja pysähdymme välillä tienvarressa olevilla myyntikojuilla missä voimme ostaa paikallisia puolijalokiviä. Pian näemme ensimmäiset aavikkonorsujen kulkureiteistä varoittavat liikennemerkit. Saavumme sitten Twyfelfonteiniin.
9.10.2020 Käymme katsomassa 4 – 6000 vuotta vanhoja kalliokaiverruksia, jotka ovat eteläisen Afrikan vanhimman alkuperäiskansan, sanien, aikaansaannoksia (tämä on UNESCOn maailmanperintökohteistaNamibiassa). Sitten matkamme jatkuu, käymme kivettyneessä ”metsässä” satoja miljoonia vuosia vanhoine puunrunkoineen. Sitten ajamme pohjoiseen kohti Opuwoa.
10.10.2020 Käymme himbakylässä, missä perinteisesti pukeutuneet ja punaokralla itsensä kaunistaneet paimentolaiskansan jäsenet esittelevät elämäänsä jonka jälkeen siirrymme nyt taajaan asutulle Ambomaalle. Matkan varrella Tshandissa näemme valtavan apinanleipäpuun. Iltapäivällä saavumme Oniipaan.
11.10.2020 Historiallinen kierros, jolla poikkeamme pääteiltä maaseudulle. Käymme Selma Rainion yli 100 vuotta sitten perustaman Onandjokwen sairaalan pihassa ja museossa, sitten Omandongossa (jonne ensimmäiset suomalaiset lähetystyöntekijät saapuivat v. 1870), Omulongassa (ensimmäinen kaste 13 v. myöhemmin) ja Olukondassa, (Martti ja Frieda Rautasen entisessä kodissa – nyt Nakambale-museona – Rautasen rakentamassa kirkossa ja Rautasten perhehaudalla). Olukondassa nautimme perinteisen amboaterian hirssipuuroineen, luomukanoineen ja villipinaatteineen ja jauhojuomineen.
12.10.2020 Tänään siirrymme ihmisten valtakunnasta leijonakuninkaan hallitsemaan valtakuntaan. Ehkä jo tänään näemme ensimmäisen leijonan, mutta kirahveja ja antilooppeja näemme runsain määrin. Majoitumme Namutoniin. Mahdollisuus iltasafariajeluun avojeepillä.
13.10.2020 Olemme jo ennen auringonnousua leirimme portilla, paalupaikalla, nähdäksemme ”kotiin” palailevia öisiä saalistajia kuten leopardin tai hyeenan. Siirrymme hiljalleen luonnonpuiston läpi eläimiä ja lintuja bongaillen seuraavaan majapaikkaan, Okaukuejoon. Täällä on valaistu eläinten juomapaikka, jolle illalla myös sarvikuonot ja norsut tulevat.
14.10.2020 Aamulla vielä lyhyt ajelu puistossa, jonka jälkeen aamupalalle. Sitten ajamme Windhoekiin.
15.10.2020 Windhoekissa mahdollisuus ostosten (muista joululahjat) tekemiseen, museossa käymiseen jne. Iltapäivällä lähtö lentokentälle ja kohti Eurooppaa.
16.10.2020 Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä.