Laaja Namibian kiertomatka 22.3.-7.4.2019

pal

Maaliskuun alussa Suomessa talvi on pikkuhiljaa loppumassa, mutta kevätkään ei ole vielä alkanut. Tällöin on sopiva aika lähteä Namibian loppukesän lämpö- ja valohoitoon ja samalla nauttia sadekauden jälkeisistä kauniista maisemista. Lähde kanssamme avaran ja ihmeellisen luonnon ja ystävällisten ihmisten maahan.

Namibian syksy on lämmin, mutta ei enää kuuma ja yöt ovat jo viileät. Sadekausi on lopuillaan. Tähän aikaan tämä muuten kuiva ja karu maa on vehreimmillään, toisinaan myös autiomaa kukkii. Maan pohjoisosissa on vilja jo korkealla, kurpitsat ja melonit suurimmillaan. Luonnonvaraiset hedelmäpuutkin antavat satoa. Karja ja myös villit eläimet ovat pulskimmillaan, hyppyantiloopit pompahtelevat riemuissaan.

 

Matkalla saamme hyvän läpileikkauksen Namibian keski- ja pohjoisosista. Näemme

  • avaria savanni-, autiomaa- ja vuorimaisemia
  • Etoshan ja Namibin luonnonsuojelualueiden runsasta eläimistöä, kauniita lintuja ja erikoisia kasveja
  • käymme Namibin kauniilla dyyneillä ja Valaskalalahden meriristeilyllä
  • ihastelemme san-kansan tuhansia vuosia vanhoja kalliopiirroksia
  • tapaamme himba-paimentolaisia, kuokan varressa hikoilevia maanviljelijöitä, naksutuskieltä puhuvia oppaita ja kännykkä-yhteiskunnassa eläviä kaupunkilaisia ja tutustumme heidän elinehtoihinsa
  • käymme useilla historiallisesti merkittävillä paikoilla, mm. Ambomaalla
  • opimme uutta ja nautimme upeista ja virkistävistä elämyksistä.

Liikumme ilmastoidulla bussilla tai pikkubussilla. Ajomatkat ovat toisinaan pitkät, mutta Namibian päätieet ovat hyväkuntoisia myös soratieosuuksilla. Pyrimme aina ehtimään majapaikkaamme hyvissä ajoin ennen auringonlaskua. Majoitus- ja ruokailupaikat ovat hyvää keskitasoa, siistejä ja turvallisia, paikoitellen yleellisiä.

Matkan hinta on 3500 euroa. Siihen sisältyvät lentomatka reittilentokoneella, laajan kiertomatkan auto/bussikuljetukset, majoitus, runsaat ja hyvät aamiaiset ja päivälliset, juomavesi bussissa ja aterioilla, luonnonpuisto- ja sisäänpääsymaksut, palvelumaksut sekä suomenkieliset (tarvittaessa myös på svenska) matkanjohtamis-, opas- ja tulkkauspalvelut.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta (13 yötä) on 300 euroa. Matkanjohtajana toimii Koonono Matkat Oy:n  Stefan Eriksson. Paikat (6 – 11) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla 1. ennakkomaksu 300. Loppumaksu samoin 300 euroa maksetaan matkalle lähdön jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä. Pääosa hinnasta maksetaan kahdessa erässä. Matka on uuden Matkapakettilain ja yleisten matkapakettiehtojen alainen. Matkanjärjestäjä on asettanut asianomaisen vakuuden Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

 

  Alustava ohjelma, oikeus vähäisiin muutoksiin pidätetään.
22.3.2019 Pe Iltapäivällä lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä.
23.3.2019

La

Laskeudumme Afrikan kamaralle. Tutustumme Windhoekiin ja majoitumme.
24.3.2019

Su

 

Kiertomatkamme alkaa. Lähdemme etelään kohti maailman korkeimpia dyynejä. Matkalla pysähdymme pieneen Solitairen kylään jossa saa maistaa kuuluisaa omenapiirakkaa, jota on kehuttu jopa maailman parhaaksi. Iltapäivällä saavumme Sesriemiin, missä olemme yötä. Käymme katsomassa Sesriem-kanjonia ja sitten palaamme majapaikkaan ihailemaan kaunista auringonlaskua.
25.3.2019

Ma

 

 

Lähdemme liikkeelle ennen auringonnousua ja ajamme kohti Sossusvlein dyynejä, aamiaispaketti mukanamme. Ehdimme kiivetä dyyneille aamuauringon täyttäessä maisemat kauniilla väreillä. Tähän aikaan dyynit ovat kauneimmillaan eikä tule kuuma kiivetessä. Sitten matka jatkuu kohti rannikkoa ja Swakopmundia. Matkalla näemme seeproja, keihäs- ja hyppyantilooppeja sekä strutseja. Matkan varrella käymme myös tutustumassa aavikon erikoiseen ikilehteen, Welwitschia mirabilis-kasviin.
26.3.2019

Ti

Käymme Valaskalalahdella meriristeilyllä, näemme runsaasti Afrikan korvahylkeitä, ehkä myös delfiinejä, lisäksi pelikaaneja, flamingoja ja muita lintuja. Nautimme meri-ilmasta.
27.3.2019

Ke

Swakopmundissa ”loma-” ja rantapäivä. Pistäydymme toki Etelä-Atlantin raikkaassa ja puhtaassa merivedessä.
28.3.2019

To

 

Ajamme alkuun rannikkoa myötäillen pohjoiseen, kunnes käännymme sisämaahan. Ylitettyämme aavikon nousemme Damaramaan ylängölle. Ohitamme Namibian korkeimman vuoren, Brandbergin. Näemme pieniä kyliä, vuohia ja aasikärryjä, pysähdymme välillä tienvarressa olevilla myyntikojuilla missä voimme ostaa paikallisia puolijalokiviä. Pian näemme ensimmäiset aavikkonorsujen kulkureiteistä varoittavat liikennemerkit. Saavumme sitten Twyfelfonteiniin.
29.3.2019

Pe

Käymme katsomassa 4 – 6000 vuotta vanhoja kalliokaiverruksia, jotka ovat eteläisen Afrikan vanhimman alkuperäiskansan, sanien aikaansaannoksia (UNESCOn maailmanperintökohde). Käymme myös kivettyneessä ”metsässä” satoja miljoonia vuosia vanhoine puunrunkoineen. Ajamme sitten Opuwoon.
30.3.2019

La

Käymme himbakylässä, missä perinteisesti pukeutuneet ja punaokralla itsensä kaunistaneet paimentolaiskansan jäsenet esittelevät elämäänsä. Sitten ajamme Kunenejoen Ruacanan putouksille.
31.3.2019

Su

Matkan varrella käymme afrikkalaisessa jumalanpalveluksessa, Ruacanassa tai Etundassa ja jatkamme edelleen Ambomaan Oniipaan (2 yötä). Näemme mm mahtavia baobab- eli apinanleipäpuita. Nyt olemme Namibian tiheimmin asutulla alueella. Lähetysasemamajoitus.
1.4.2019

Ma

Historiallinen kierros: käynti Omandongossa (jonne ensimmäiset suomalaiset lähetystyöntekijät saapuivat v. 1870), Omulongassa (ensimmäinen kaste 13 v. myöhemmin) ja Olukondassa, (Martti ja Frieda Rautasen entisessä kodissa – nyt Nakambale-museona – Rautasen rakentamassa kirkossa ja Rautasten perhehaudalla). Olukondassa nautimme perinteisen amboaterian hirssipuuroineen, luomukanoineen ja villipinaatteineen ja jauhojuomineen.

(Mahdollisuus Kavangolla käyntiin: siirtyminen illaksi Nkurenkuruun.)

2.4.2019

Ti

Tänään siirrymme ihmisten valtakunnasta leijonakuninkaan hallitsemaan valtakuntaan. Ehkä jo tänään näemme ensimmäisen leijonan, mutta kirahveja ja antilooppeja näemme runsain määrin. Majoitumme Namutoniin, 2 yötä. Mahdollisuus iltasafariajeluun avojeepillä (40 euron lisämaksu).

(Kavangolla: Nkurenkuru ja Rupara).

3.4.2019

Ke

Aamulla ajeluja Namutonin ympäristössä – toivomme näkevämme myös leopardin ja sarvikuonon, mutta ainakin norsuja. (Kavangolla kävijät: Ajo Namutoniin ja liittyminen pääjoukkoon.)
4.4.2019

To

Siirrymme hiljalleen luonnonpuiston läpi eläimiä ja lintuja bongaillen seuraavaan majapaikkaan, Okaukuejoon. Täällä on valaistu eläinten juomapaikka, mutta tähän aikaan vuodesta voi maastossakin olla vettä, jolloin eläimet eivät välttämättä tule ”virallisille” juomapaikoille.
5.4.2019 Pe Aamulla vielä ajelua puistossa. Sitten siirrymme Windhoekiin.
6.4.2019 La Shoppailua ja sitten siirrymme lentokentälle ja matka kohti Eurooppaa alkaa.
7.4.2019 Su Saavumme Helsinki-Vantaan lentokentälle.
Koonono Facebookissa

Koonono matkat Oy
Myllärintanhua 1 i 32
00920 Helsinki
09-23161500 (Stefan)
tai 050-4656152 (Olle)
Whatsapp +27798166944

stefan@koonono.com
olle@koonono.com

Kuluttajaviraston valmismatkaliiketunnus 2949/11/Mj