top of page

Krugerin kansallispuisto etelästä pohjoiseen

12.-25.5.2022 ja 25.7.-7.8.2022
118651286_10158557994913427_1293136494556593583_n.jpg

Tällä matkalla näet lähes koko Krugerin kansallispuiston. Aloitamme safarin puiston eteläosasta ja siirrymme pikkuhiljaa pohjoiseen ja poistumme puistosta aivan pohjoisosissa, lähellä Zimbabwen rajaa.

 

Kun tutustumme niin laajalti puistoon näemme eri maisemia ja paljon eläimiä. Näemme 99% todennäköisyydellä kaikki Big 5 eläimet löytyy mutta koska kyse on kansallispuistosta eikä eläintarhasta 100% takuuta ei voi antaa. Stefan löytää kuitenkin lähes joka reissulla ne kaikki.

 

Yövymme joka leirissä 2 yötä paitsi Skukuzassa jossa olemme 3 yötä. Nukumme teltoissa mutta lisämaksusta voi varata bungalowin. Illalliset grillaamme nuotiolla tähtitaivaan alla, toki voi välillä syödä ravintolassakin jos kyllästyt grillaamiseen.

Tämä matka toteutetaan pienryhmillä 1-5 henkeä, poikkeustilanteessa voimme ottaa enemmän jos teillä on isompi porukka jolloin liikumme kahdella autolla.

Matka voidaan myös toteuttaa eri päivämäärinä kuin yllämainituilla, ota yhteyttä ja kysy saatavuutta!

Matkan alustava ohjelma:

Päivä 1

Lähtö Helsingistä

Päivä 2

Saapuminen Johannesburgiin josta siirrymme Krugerin kansallispuistoon.

Ensimmäisenä on vuorossa Berg-en-Dalin leiri puiston etelä-osassa. Ehdimme käydä ajelulla etsimässä eläimiä ennen auringonlaskua. Tässä leirissä voi leirintäalueen sisällä nähdä mm. kirjoantilooppeja, suurisilmäisiä galagoja ja mangusteja, ja leirin aitaa pitkin kävelee usein hyeenoja illalla (aidan ulkopuolella siis).

Päivä 3

Nousemme varhain ja lähdemme aamusafarille hieman ennen auringonnousua.

Palaamme leiriin aamupalalle jonka jälkeen jatkamme ajeluja pitkin päivää taukoja välillä pitäen. Tänään on todennäköisesti ainakin 3 Big 5 eläimistä jo bongattu.

Päivä 4

Tänään vaihdamme leiriä, vuorossa Skukuza Sabie-joen rannalla. Tämä on puiston suurin leiri. Tässäkin leirissä voi nähdä galagoja, muita yleisiä vieraita leirissä ovat mm. mesimäyrät, pahkasiat ja vihermarakatit. Tämän leirin lähellä on hyvät mahdollisuudet bongata leijonia ja leopardeja.

Päivä 5 ja 6

Teemme ajeluja mm. Sabie-jokea pitkin sekä muille hyville paikoille etsimään eläimiä.

Päivä 7 

Matka jatkuu pohjoiseen, kohti Sataran leiriä. Satara on tunnettu Krugerin "kissaleirinä", kaikki isot kissat löytyy leirin lähialueilta joten täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä myös gepardia. Ja leirissä näkee melkein joka ilta Afrikan villikissaa joka muistuttaa tavallista kotikissaa tosin hieman pidemmät jalat. Myös mesimäyrä on yleinen vieras iltaisin.

Päivä 8

Ajeluja Sataran lähistöllä. Kuuluisa S100 reitti lähtee Sataran leiristä ja tällä reitillä näkee usein Krugerpuiston suurinta leijonalaumaa, jonka joukossa myös harvinainen valkoinen leijona.

Päivä 9 

Jatkamme taas matkaa pohjoisseen, Shingwedzin leiriin. Matkalla ylitämme Olifantsjoen ja siirrymme Mpumalangan provinssista Limpopon provinssiin. Ylitämme myös kauriin kääntöpiirin. Näemme isoja apinanleipäpuita matkalla.

Päivä 10

Ajeluja Shingwedzin ympäristössä, täälläkin löytyy jo ennestään tutut eläimet mutta uusiakin lajeja löytyy todennäköisesti joita ei puiston eteläisimmissä osissa ole.

Päivä 11

Tänään ajamme Punda Marian leiriin joka on viimeinen yöpymispaikkamme puistossa. Leirintäalueen vieressä on eläinten juottopaikka jonne tulee ympäri vuorokauden eläimiä juomaan. Yksi puiston pienemmistä leireistä mutta ehdottomasti ikimuistoisimpia!

Päivä 12

Viimeinen kokonainen päivä Krugerissä, teemme ajeluja ja ihailemme myös leirin juomapaikalla olevia eläimiä.

Päivä 13

Aamulla ehtii vielä nauttia Krugerin maisemista, äänistä, tuoksuista ja eläimistä ennenkuin jätämme puiston taaksemme ja ajamme kohti Johannesburgin lentokenttää josta paluulento lähtee illalla.

Päivä 14 

Saapuminen Suomeen.

Matkan hinta on alkaen 1400€/henkilö.

Matkan hintaan sisältyy:

Kuljetukset Johannesburgin lentokentältä Krugeriin sekä takaisin lentokentälle

10 yön telttailut Krugerin kansallispuistossa

Krugerin kansallispuiston puistomaksut

Kuljetukset maastoautolla tai 8-paikkaisella minibussilla 

Safariajelut Krugerissä

Opastukset suomenkielellä (tarvittaessa myös samma på svenska)

Polttopuut grillaamiseen

Retkeilyvarusteet mm. grillaustarvikkeet, vedenkeitin, kaasukeitin, lautaset, aterimet ym.

Teltat, patjat, makuupussit ja tyynyt (saa toki ottaa mukaan omat makuupussit)

Matkan hintaan ei sisälly:

Lennot Suomesta (alkaen n. 400€)

Ateriat (kaikissa leireissä löytyy kauppa josta saa lihaa, kanaa, vihanneksia ja paljon muuta).

Juomat

Mahdolliset lisäretket esim. yösafari tai aamukävely aseistetun oppaan kanssa

Kysy tarkempia tietoja stefan@koonono.com tai 0451238272

Kuvia Stefanin vastaavasta reissusta viime vuodelta löytyy: https://www.facebook.com/media/set?vanity=onkoshi&set=a.10158546725073427

bottom of page