Namibia, Botswana ja Victorianputoukset
25.3-7.4.2022

Victorian putoukset.jpg

Tällä kaksiviikkoisella kiertomatkalla käymme Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa ja Sambiassa.

 

Rajanylitykset sujuvat vaivattomasti. Näemme oivan palan Afrikan mahtavaa luontoa, maailman suurimpiin kuuluvan putouksen, suuria jokia, ison suolajärven/suolalakeuden, savannimetsää ja avosavannia, vuoria, maaseudun rauhaa ja kaupunkien vilinää.

 

Afrikan villit eläimet esittäytyvät. Tapaamme myös ihmisiä, niin maaseudun kylissä kuin nykyaikaisissa kaupungeissa ja tutustumme heidän elämäänsä. Matka on ensisijaisesti luontosafari.

 

Lennämme Namibian Windhoekiin, josta safarimme alkaa. Suuntaamme ensin Etoshan kansallispuistoon, missä pitkäkaulaiset kirahvit ja monet muut eläimet tulevat näytille. Sitten siirrymme Oshikoton ”pohjattomalle järvelle” ja edelleen maailman suurimmalle tunnetulle Hobasin meteoriitille.

 

Matkamme jatkuu täältä Kavango- eli Okavango-joen äärelle. Näemme vastrannalla Angolan, mutta siellä emme kuitenkaan käy.

Ajamme erikoisen Caprivin suikaleen läpi paikkaan missä Namibian, Botswanan, Zimbabwen ja Sambian rajat kohtaavat.

 

Pohjois-Botswanassa käymme toisessa tunnetussa ja arvostetussa villieläinpuistossa, Chobessa. Tässä vaiheessa toivomme näkevämme loputkin ”Big Five” – sarjaan kuuluvat eläimet. Teemme jokiristeilyn Chobejoella, näemme niin joessa eläviä virtahepoja ja krokotiileja kuin sen rantaan tulevia norsulaumoja.

 

Lopulta pääsemme määränpäähämme, Mosi oa Tunyan eli Viktorian putouksille, jotka David Livingstone ”löysi”.

Majoitumme siisteissä ja hyvätasoisissa lodgeissa (maaseutuhotelleissa), mutta vältämme ökypaikkoja ja suuria hotelleja. Syömme runsaasti ja hyvin, niin aamiaisella kuin päivällisellä. Liikumme pikkubussilla, jossa tarvittaessa niin lämmitys kuin viilentävä ilmastointi. Bussin ikkunat ovat avattavat, joten valokuvaaminen onnistuu hyvin. Chobessa käymme myös avojeeppiajelulla.

 

Matkan alustava hinta on 3900 euroa. Yhden hengen huoneen lisä on 400 euroa.

 

Hintaan sisältyvät lentoliput veroineen, ohjelman mukaiset maakuljetukset, safariajelut, majoitukset, aamiaiset ja illalliset, juomavedet, palvelumaksut, luonnonsuojelualueiden maksut sekä suomalalaisen matkanjohtajan opas- ja tulkkipalvelut.

Paikat  täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Edellämainittujen kulujen lisäksi tulevat henkilökohtaiset passinhankintakulut, koronatestit, Zimbabwen viisumikulut  (30 USD), rokotukset, matkavakuutuskulut, mahdolliset välipalat ja muut kuin yllämainitut juomat sekä muut henkilökohtaiset kulut.

 

     Alustava ohjelma, oikeus vähäisiin muutoksiin pidätetään.

 

Päivä 1    
Lähtö Helsingistä.

 

Päivä 2    

Saavumme Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin. Kaupunkikiertoajelu ja lepoa.

 

Päivä 3    
Lähdemme kohti pohjoista. Iltapäivällä saavumme Etoshan kansallispuistoon. Illalla näemme todennäköisesti mm. sarvikuonoja ja norsuja majapaikan vieressä olevalla valaistulla lähteellä.

Päivä 4    
Aamulla eläinten ”metsästystä”, ehkä löydämme leijonia ja hyeenoja syömässä yön saalistaan. Palaamme leiriin aamupalalle, jonka jälkeen voi loikoilla uima-altaalla tai istua eläinten juomapaikalla katsomassa keitä tulee juomaan. Iltapäivällä lähdemme taas autolla etsimään eläimiä.

 

Päivä 5    
Auringon noustessa lähdemme taas etsimään niitä eläimiä, jotka ovat palailemassa ”päiväpuulleen”. Aamiaisen jälkeen suuntaamme seuraavaan Etoshan majapaikkaamme puiston itäosassa.

 

Päivä 6    
Tänään kiertelemme vesipaikalta toiselle etsimässä eläimiä.

 

Päivä 7    
Aamuajelun ja aamiaisen jälkeen lähdemme matkaan. Pysähdymme Oshikoton karstialueen ”pohjattomaksi” mainostetun järven äärellä. Täältä jatkamme Tsumebin pienen kaivoskapungin kautta Hobasiin, missä näemme maailamn suurimmaksi kehutun meteoriitin. Iltapäivällä saavumme Kavango- eli Okavangojoen vaarelle. Toisella puolella jokea näemme Angolan.

Päivä 8    
Tutustumme Rundun kaupunkiin. Jatkaessamme matkaa käymme myös Andaran lähellä tutustumassa maanviljelijäväestön elämään. Yövymme edelleen Kavango-joen varrella, kosken äärellä.

Päivä 9    
Tänään ajamme erikoisen Caprivin suikaleen päästä päähän ja siirrymme jälleen Botswanan puolelle. Majoitumme Kasanessa Chobe-joen rannalla.

Päivä 10    
Aamulla käymme maastoautosafarilla Choben luonnonpuistossa ja näemme mm mm vaarallisina pidettyjä Afrikan puhveleita ja ehkä myös leopardin.
Iltapäivällä teemme risteilyn Chobejoella, näemme virtahepoja ja krokotiileja aivan lähietäisyydellä. Näemme kauniin punertavan auringonlaskun ja siirrymme sen jälkeen maihin ja päivälliselle.

Päivä 11
Siirrymme Zimbabwen puolelle ja saavumme Viktorian putouksille. Käymme putouksilla ihailemassa mahtavaa jylinää (Viktorian putouksien paikallinen nimi on Mosi Oa Tunya, savu joka jylisee). Käymme myös David Livingstonen patsaalla.

Päivä 12    
Tänään voi lepäillä tai (lisämaksusta) käydä kävelyllä leijonien kanssa. Niitä voi myös silitellä! Tai voit ratsastaa norsulla tai lentää helikopterilla putouksien yllä. Lähtöillallisella saat maistaa kaikenlaisia Afrikan herkkuja, näemme tanssia ja laulua. Illan kruunaa rumpuopetus, kaikille annetaan rumpu ja yritetään pysyä paikallisten tahdissa!

Päivä 13    
Aamupäivällä siirrymme lentokentälle mistä matkamme kohti Johannesburgia ja Eurooppaa alkaa.

Päivä 14    
Saavumme Suomeen.