top of page

Namibia, Botswana ja Victorianputoukset
19.3-1.4.2024 ja 14.-27.9.2024

Victorian putoukset.jpg

Tällä kaksiviikkoisella kiertomatkalla käymme Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa ja Sambiassa (lyhyt piipahdus Sambian puolelle).

Rajanylitykset sujuvat vaivattomasti. Näemme oivan palan Afrikan mahtavaa luontoa, maailman suurimpiin kuuluvan putouksen, suuria jokia, ison suolajärven/suolalakeuden, savannimetsää ja avosavannia, vuoria, maaseudun rauhaa ja kaupunkien vilinää.

 

Afrikan villit eläimet esittäytyvät. Tapaamme myös ihmisiä, niin maaseudun kylissä kuin nykyaikaisissa kaupungeissa ja tutustumme heidän elämäänsä. Matka on ensisijaisesti luontosafari.

 

Lennämme Namibian Windhoekiin, josta safarimme alkaa. Suuntaamme ensin Etoshan kansallispuistoon, missä pitkäkaulaiset kirahvit ja monet muut eläimet tulevat näytille. 

 

Matkamme jatkuu täältä Kavango- eli Okavango-joen äärelle. Näemme vastrannalla Angolan, mutta siellä emme kuitenkaan käy.

Ajamme erikoisen Caprivin suikaleen läpi paikkaan missä Namibian, Botswanan, Zimbabwen ja Sambian rajat kohtaavat.

Pohjois-Botswanassa käymme toisessa tunnetussa ja arvostetussa villieläinpuistossa, Chobessa. Tässä vaiheessa toivomme näkevämme loputkin ”Big Five” – sarjaan kuuluvat eläimet. Teemme jokiristeilyn Chobejoella, näemme niin joessa eläviä virtahepoja ja krokotiileja kuin sen rantaan tulevia norsulaumoja.

Lopulta pääsemme määränpäähämme, Mosi oa Tunyan eli Viktorian putouksille, jotka David Livingstone ”löysi”.

Majoitumme siisteissä ja hyvätasoisissa lodgeissa (maaseutuhotelleissa), mutta vältämme ökypaikkoja ja suuria hotelleja. Syömme runsaasti ja hyvin, niin aamiaisella kuin päivällisellä. Liikumme pikkubussilla, jossa tarvittaessa niin lämmitys kuin viilentävä ilmastointi. Bussin ikkunat ovat avattavat, joten valokuvaaminen onnistuu hyvin. Chobessa käymme myös avojeeppiajelulla.

 

Matkan alustava hinta on 3100 euroa + lennot. Yhden hengen huoneen lisä on 400 euroa.

Hintaan sisältyvät  ohjelman mukaiset maakuljetukset, safariajelut, majoitukset, aamiaiset ja illalliset, juomavedet, palvelumaksut, luonnonsuojelualueiden maksut sekä suomalalaisen matkanjohtajan opas- ja tulkkipalvelut.

Paikat  täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Edellämainittujen kulujen lisäksi tulevat henkilökohtaiset passinhankintakulut, koronatestit, Zimbabwen viisumikulut  (30 USD), rokotukset, matkavakuutuskulut, mahdolliset välipalat ja muut kuin yllämainitut juomat sekä muut henkilökohtaiset kulut.

     Alustava ohjelma, oikeus vähäisiin muutoksiin pidätetään.

 

Päivä 1    
Lähtö Helsingistä.

Päivä 2    

Saavumme Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin. Kaupunkikiertoajelu ja lepoa.

Päivä 3    
Lähdemme kohti pohjoista. Iltapäivällä saavumme Etoshan kansallispuistoon. Illalla näemme todennäköisesti mm. sarvikuonoja ja norsuja majapaikan vieressä olevalla valaistulla lähteellä.

Päivä 4    
Aamulla eläinten ”metsästystä”, ehkä löydämme leijonia ja hyeenoja syömässä yön saalistaan. Palaamme leiriin aamupalalle, jonka jälkeen voi loikoilla uima-altaalla tai istua eläinten juomapaikalla katsomassa keitä tulee juomaan. Iltapäivällä lähdemme taas autolla etsimään eläimiä.

Päivä 5    
Auringon noustessa lähdemme taas etsimään niitä eläimiä, jotka ovat palailemassa ”päiväpuulleen”. Aamiaisen jälkeen suuntaamme seuraavaan Etoshan majapaikkaamme puiston itäosassa.

 

Päivä 6    
Tänään kiertelemme vesipaikalta toiselle etsimässä eläimiä.

 

Päivä 7    
Aamuajelun ja aamiaisen jälkeen lähdemme matkaan. Iltapäivällä saavumme Kavango- eli Okavangojoen vaarelle. Käymme safarilla Bwabwatan kansallispuistossa. Yövymme Kavangojoen varrella.

Päivä 8    
Käymme aamusafarilla Bwabwatassa. Päivällä mahdollisuus käydä kanoottiretkellä tai veneristeilyllä kavangojoella. 

Päivä 9

Ajamme Caprivisuikaleen länsipäähän josta siirrymme Botswanan puolelle. Ajamme Choben kansallispuiston läpi matkalla Kasanen kaupunkiin jossa yövymme.

Iltapäivällä vapaata, voit loikoilla altaalla tai käydä paikallisella torilla.

Päivä 10
Aamulla käymme maastoautosafarilla Choben luonnonpuistossa ja näemme mm mm norsuja, antilooppeja, puhveleita ja ehkä myös leijonia ja  leopardeja.
Iltapäivällä teemme risteilyn Chobejoella, näemme virtahepoja ja krokotiileja aivan lähietäisyydellä. Näemme kauniin punertavan auringonlaskun ja siirrymme sen jälkeen maihin ja päivälliselle.

Päivä 11
Siirrymme Zimbabwen puolelle ja saavumme Viktorian putouksille. Käymme putouksilla ihailemassa mahtavaa jylinää (Viktorian putouksien paikallinen nimi on Mosi Oa Tunya, savu joka jylisee). Käymme myös David Livingstonen patsaalla.

Päivä 12    
Tänään voi lepäillä tai (lisämaksusta) esim. hypätä benjinhypyn sillalta tai lentää helikopterilla putouksien yllä. Rauhallisempiakin aktiviteetteja löytyy. 

Päivä 13    
Aamupäivällä siirrymme lentokentälle mistä matkamme  Eurooppaa alkaa.

Päivä 14    
Saavumme Suomeen.

bottom of page