top of page

Etelä-Afrikka, Lesotho, Swazimaa ja Mosambik
13.-27.4.2024, 29.4.-13.4.2024

a (39).JPG

Tällä matkalla käymme neljässä maassa, Etelä-Afrikassa, Mosambikissa, Swazimaassa ja Lesothossa.

 

Lennämme Johannesburgiin ja sieltä siirrymme Lesothon kuningaskuntaan. Maa on Etelä-Afrikan sisällä mutta on itsenäinen kuningaskunta. Pienessä maassa on vain yksi isompi kaupunki, pääkaupunki Maseru. Maassa on korkeita vuoria, ja täältä löytyy jopa laskettelukeskus yli 3000 metrin korkeudessa!  Lesothossa näemme mm. dinosauruksen jälkiä, luolia, vanhoja asumuksia ja kauniita maisemia.

 

Lesothosta siirrymme takaisin Etelä-Afrikkaan jossa käymme Golden Gate kansallispuistossa.

 

Seuraavana on vuorossa Eswatini (Swazimaa), sekin pieni kuningaskunta. Käymme mm. kulttuurikylässä, kynttilä- ja lasitehtailla sekä vesiputouksella.

 

Sitten on vuorossa Mosambik jossa käymme Bilenessä ja Maputossa. Pääset uimaan lämpimässä Intian valtameressä ja nautimme hyvistä meren antimista.

 

Palaamme jälleen kerran Etelä-Afrikan puolelle jossa etsimme eläimiä Krugerin kansallispuistossa. Käymme myös ihastelemassa maailman kolmanneksi suurinta kanjonia, Blyde River kanjonia. 


Matkan hinta on 3200 euroa + lennot. Hintaan sisältyvät  kuljetukset ilmastoidussa pikkubussissa, majoitukset, ruokailut (aamiaiset ja illalliset), luonnonsuojelualueiden maksut sekä suomalaisen matkanjohtajan opas- ja tulkkipalvelut.

     Alustava ohjelma, oikeus vähäisiin muutoksiin pidätetään.

 

Päivä 1    
Lento Helsinki-Vantaalta.

 

Päivä 2    

Saavumme Johannesburgiin aamulla, josta jatkamme Maseruun, Lesothon pääkaupunkiin.

 

Päivä 3    
Ajamme Maserusta Romaan, kaupunkiin jonka katoliset lähetyssaarnaajat perustivat vuonna 1862. Kiipeämme kukkulalle, josta on hienot näkymät kaupungin laaksoon. Kukkulan päällä näemme 180 miljoonaa vuotta vanhoja dinosauruksen jälkiä! Sieltä jatkamme Thaba-Bosiun kulttuurikylään, jossa näemme eri heimojen perinteisiä asumuksia. Päivän viimeinen etappi vie meidät Komen luolaan jossa näemme 1800-luvulla rakennettuja savimajoja luolan sisällä. Luolassa asuu vielä paikallisia. Majat rakennettiin suojapaikaksi, koska laaksossa oli paljon kannibaaleja. Nykypäivänä niitä ei onneksi enää ole! Iltapäivällä palaamme Maseruun.

 

Päivä 4    
Ajamme pohjoiseen, matkalla näemme kauniita laaksoja, jokia ja vuoria. Näemme ehkä myös harvinaisen kaljuiibiksen, joita Lesothossa on vain muutamia satoja. Tänäänkin näemme dinosauruksien jalanjälkiä. Iltapäivällä siirrymme Etelä-Afrikan puolelle, Golden Gate kansallispuistoon.

 

Päivä 5    
Ajamme Eswatiniin. Ensimmäinen pysähdys on Ngwenyan lasitehdas jossa näemme miten kierrätyslasista syntyy upeita lasiesineitä. Seuraava kohde on maailman vanhin kaivos, jo 43.000 vuotta sitten louhittiin rautaa. Yövymme Mantengan laaksossa.

 

Päivä 6    
Ajamme kuninkaan palatsin ohi matkalla Swazi Candles kynttilätehtaalle. Täällä näemme miten paikalliset valmistavat upeita käsintehtyjä kynttilöitä. Upeat monenväriset mm. norsun tai sarvikuonon muotoiset kynttilät löytävät varmasti tiensä ostoskoriin. Täällä on myös muita paikallisia käsitöitä myytävänä torilla. Sitten siirrymme Mantengan kulttuurikylään jossa tutustumme maan historiaan ja kulttuuriin. Käymme myös läheisellä vesiputouksella ja näemme Execution Rock-vuoren, josta vielä noin 100 vuotta sitten noidat ja rikolliset pakotettiin hyppäämään kuolemaan.

 

Päivä 7    
Vaihdamme jälleen maata, nyt vuorossa Mosambik. Ajamme Bilenen pieneen rantakaupunkiin, matkalla näemme pieniä kyliä ja maaseutuelämää.

 

Päivä 8    
Rantalomapäivä. Voit viettää päivän laguunin rannalla, tai käydä kylän toreilla. Halukkaille järjestyy myös veneretki laguunin suulle Intian valtameren rannalle jossa voi nähdä merikilpikonnia.

Päivä 9    
Ajamme Mosambikin pääkaupunkiin Maputoon. Maaseudun rauha vaihtuu

suurkaupungin vilinään. Näemme vanhoja kolonialismin aikaisia rakennuksia uusien rakennuksien seassa mutta myös esikaupungin slummialueita.

 

Päivä 10    
Jätämme Mosambikin taaksemme ja siirrymme Krugerin kansallispuistoon etsimään eläimiä. Näemme jo ensimmäisenä päivänä hyvin todennäköisesti osan Big 5 eläimistä.

 

Päivä 11    
Eläinten metsästys (kiikareilla ja kameroilla) jatkuu. Ensimmäinen ajelu on jo ennen auringonnousua. Aamulla on hyvät mahdollisuudet nähdä leijonia ja leopardeja ennenkun menevät päiväksi varjoon nukkumaan. Illallisen jälkeen mahdollisuus mennä yösafarille (lisämaksusta).

 

Päivä 12    
Varhain aamulla menemme taas ajelulle. Päivällä voit rentoutua uima-altaalla tai käydä ajelulla, keskipäivällä voi tosin olla kuumaa jolloin eläimet pysyttelevät varjossa. Iltapäivällä taas ajelu.

 

Päivä 13    
Aamulla halukkaat voivat vielä lähteä etsimään puuttuvat eläimet ennen aamupalaa, sitten jätämme puiston ja siirrymme Blyde River kanjoniin, joka on maailman kolmanneksi suurin. Täällä voit käydä kävelyretkellä kanjoniin tai nauttia maisemista majapaikan terassilta.

 

Päivä 14    
Näemme kanjonia vielä aamupäivällä matkalla Johannesburgiin. Illalla lento Eurooppaa kohti

 

Päivä 15    
Aamulla koneen vaihto ja päivällä saapuminen Helsinkiin.

bottom of page